Tuin- en Park nieuws

Nieuws

Bos Mechanisatie onder de vlag van Kamps de Wild Holding
Algemeen:28 februari 2020

Op 24 februari 2020 is er een intentieverklaring ondertekend om de activiteiten van de vestigingen in Easterein en Harich van het Friese Bos Mechanisatie onder te brengen bij Kamps de Wild Holding. Deze stap past in het streven van Kamps de Wild om door intensieve samenwerking met haar full line dealers, dichter bij de eindgebruiker te staan. De transactie wordt naar verwachting komend voorjaar afgerond.

De jarenlange samenwerking tussen Kamps de Wild en Bos Mechanisatie krijgt hiermee een logisch vervolg. Dick Melessen, directeur van Kamps de Wild Holding: “Bos Mechanisatie heeft al meer dan 50 jaar een uitstekende naam als mechanisatiepartner voor de agrariërs en loonwerkers in Friesland, een zeer belangrijke provincie voor de moderne landbouw. We zijn er van overtuigd dat we met deze combinatie van Bos Mechanisatie als sterke lokale dealer en Kamps de Wild als importeur onze Friese klanten nog beter van dienst kunnen zijn”.

Anne Bakker, eigenaar van Bos Mechanisatie is blij met deze ontwikkeling: “Kamps de Wild Holding en moederbedrijf Royal Reesink brengen ons expertise en ondersteuning, niet alleen in de verkoop en service, maar ook in de dagelijkse bedrijfsvoering. De ervaren en vertrouwde Bos medewerkers blijven het aanspreekpunt voor onze klanten. Deze stap zal leiden tot meer schaalvoordeel en efficiëntie in de distributieketen. Tevens kan aan de groeiambitie van zowel Bos mechanisatie als CLAAS verder gestalte worden gegeven”.

Over Kamps de Wild
Kamps de Wild bestaat 100 jaar en is onderdeel van Kamps de Wild Holding BV, een divisie van Royal Reesink. Kamps de Wild is in Nederland bekend als distributeur van de merken CLAAS, AMAZONE en KAWECO en als participant in een aantal grote Nederlandse CLAAS dealers. Onder Kamps de Wild Holding valt tevens Reesink Production waar onder het merk KAWECO mesttechniek, silage transportmiddelen en minishovels worden gebouwd. Internationaal is Kamps de Wild Holding actief als distributeur van o.a. CLAAS  in Kazachstan en Canada.

Over Royal Reesink
Royal Reesink werd ruim 233 jaar geleden opgericht en levert A-merk machines en onderdelen aan klanten in de landbouw, landschapsonderhoud, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw. Naast de verkoop van machines, bieden de bedrijven ook service, support en onderdelen. Met 35 dochterbedrijven met 2400 medewerkers in 10 landen heeft Royal Reesink een stevige internationale marktpositie.

 

Bezig met laden