Tuin- en Park nieuws

Nieuws

Bos Mechanisatie RDW- erkend
Algemeen:21 januari 2021

Per 1 januari is de registratie- en kentekenplicht ingegaan voor landbouwvoertuigen. Het invoeren van de wet brengt extra werk met zich mee en roept vraagtekens op. Graag ontlasten wij u van deze lastige vraagstukken!

Als officieel dealer bedrijf zijn wij door het RDW erkend verschillende werkzaamheden uit te voeren. Maar wat betekent dit voor u? Hieronder vindt u een beknopte lijst van de werkzaamheden waar toe wij bevoegd zijn.

Tenaamstellen

Bij aanschaf van een nieuw of gebruikt landbouwvoertuig zullen wij u helpen het voertuig op uw naam te zetten. Wanneer dit is gebeurd ontvangt u een tenaamstellingscode. Mocht het voertuig van eigenaar veranderen, dan heeft u deze code weer nodig.

Kenteken

Valt uw voertuig onder de registratieplicht? Dan moet er in veel gevallen ook een kentekenplaat op. Het leveren en installeren van een kentekenplaat nemen we u graag uit handen! Tevens ontvangt u bij aanschaf van een kentekenplaat de kentekenplaathouder gratis!

Weet u niet of uw voertuig geregistreerd moet worden? Zie het onderstaande filmpje of ga voor meer informatie naar de website van de Fedecom via de volgende link: https://www.fedecom.nl/beslisboom-registratie-en-kentekenen-nieuwe-en-bestaande-voertuigen-welke-voertuigen-zijn-verplicht-te-kentekenen/

APK

Vanaf 1 mei 2021 moeten trekkers met een constructiesnelheid van +40 km/h periodiek gekeurd worden. Onze monteurs worden hiervoor geschoold en onze werkplaats wordt hiervoor ingericht. Zo kunt u bij de ingang van deze plicht ook bij ons terecht!

Mocht u naar aanleiding van dit bericht vragen hebben, of heeft u andere vragen met betrekking tot de registratie- en kentekenplicht? Dan kunt u contact opnemen met de werkplaats in Easterein via het nummer 0515- 33 21 25.

Bezig met laden